Consultor Finland Oy aloitti toimintansa

Vantaalainen Consultor Finland Oy aloitti toimintansa 1.10.2004. Yrityksen perustaja on Commit; Oy:n toimitusjohtajan tehtävät elokuussa jättänyt Jyrki Virtanen. Virtanen omistaa perheineen yrityksen koko osakekannan.

Consultorin tarjoamat palvelut tähtäävät tietotekniikkaprojektien onnistumisen varmistamiseen. Tähän pyritään selkeästi kahdella eri lähestymistavalla. Consultor tarjoaa apuaan osto- ja kilpailuttamisprojektien tehokkaampaan läpivientiin. Toisaalta yritys on kasannut taakseen mittavan konsulttiverkoston, joka tukee alkaneita hankkeita resurssipoolina toimien.

’Suomalaiset julkishallinnon yksiköt ja yritykset ovat jo oppineet ostamaan tietojärjestelmiä’, Consultorin toimitusjohtaja Virtanen toteaa. ’Yllättävän usein kuitenkin ostopäätökset tehdään resurssien puutteessa liian tiukalla aikataululla ja vähällä valmistelulla – mikä ei yleensä paranna onnistumisen mahdollisuuksia’ Virtanen jatkaa ja näkee markkinarakoa täyspäiväisen tietotekniikkamyyjän ja osapäiväisen ostajan painiottelussa.

Consultor on lyhyessä ajassa kerännyt mittavan konsulttijoukon pienistä suomalaisista tietotekniikkayrittäjistä. Kovankaan luokan osaaminen näissä pienyrityksissä ei aina löydä tietään suurten organisaatioiden työrukkaseksi. ’Huomasimme, että voimiamme yhdistämällä kykenemme tarjoamaan asiakkaillemme tuntuvaa apua mittavissakin hankkeissa’ toteaa toimitusjohtaja Virtanen.