Toimitusjohtajan blogi: Isänmaan asialla

Rahalla ei ole kotimaata eikä liiketoiminnalla isänmaata. Yrityksillä on asuinpaikan sijasta toimintaympäristö, joka toiminnan luonteesta riippuen voi olla suotuisa tai sitten ei. Yrityksen imagolla sen sijaan on kotimaa ja Suomi on tässä esiintynyt etenkin tänä vuonna edukseen. Kaikkialla maailmassa näin ei ole, amerikkalaisuus ei ole vuoteen ollut kovin suuri etu mielikuvana missään asiassa.
Suomalaisuus ei ole sama asia kaikille yrityksille. Osalle yrityksistä se on mahdollisuus toimia turvallisessa ja vakaassa ympäristössä. Toisille Suomi on paikka, josta voi pyrkiä ponnistamaan maailmalle. Meillä on kansalliset heikkoutemme (joita mielellään myös keskenään ruodimme), mutta myös jokaiseen yksilöön iskostetut vahvuudet esimerkiksi koulutuksen muodossa. Tänä vuonna olemme saaneet paljon huomiota maamme rajojen ulkopuolelta ja kansakuntamme toiminnasta on nostettu esiin paljon asioita, joita emme ehkä itse päivittäisessä arjessa näe. Kuten kaikkien henkilökohtaisessakin elämässä, yleensä ne parhaat asiat ovat niin lähellä, että niitä itse huomaa.

Meille Consultorissa Suomi on paitsi asiakas, myös koti. Se on koti myös meidän kymmenille kumppaniyrityksillemme, jotka meidän tapaamme nauttivat toimintaa tukevasta toimintaympäristöstä. Olemme verkkosivuillamme kertoneet halustamme olla mukana rakentamassa reippaampaa ja toimivampaa Suomea. Tätä tehtävää jatkamme myös itsenäisyyspäivän jälkeen, kun arki taas koittaa.

Mutta tänään toivotamme onnea Suomelle, olet juhlasi ansainnut!