Toimitusjohtajan terveiset

Erkka Westerlund otti kantaa jääkiekon MM-kisojen jälkimainingeissa lajin ympärillä velloneeseen keskusteluun luonnehtimalla, että lajia seuraavien huomio pitäisi keskittää ihmiseen ja yksilön kehittämiseen sen sijaan, että puhuttaisi pelitavasta. Aika moni oli samaa mieltä. Ottaen huomioon jääkiekossa saavutetut tulokset, oli lausunnolla myös vahva pohja. Joukkueet koostuvat yksilöistä, joiden saumaton yhteistoiminta mahdollistaa loistavat lopputulokset. Voisiko projektityössä nähdä asian samalla tavalla?
 Onko keskustelu liikaa keskittynyt projektimenetelmiin ja tapoihin toimia kun ihmiset niitä projekteja kuitenkin tekee. Pitäisikö kehittää voimallisemmin projektilaisia, jotta meillä syntyisi lisää onnistuneita projekteja? Ja onko sillä lopputuloksen näkökulmasta oikeastaan väliä, että miten projekteja tehdään jos projekteissa työskentelevät ihmiset ovat riittävän taitavia työssään?
Ehkäpä asia ei ihan näin yksinkertainen ole, mutta näkökulma antaa ajattelemisen aihetta. Consultorille projektijohtaminen on merkittävää liiketoimintaa. Osallistumme asiakkaidemme projekteihin johtamalla ja tukemalla niitä ammattitaitoisesti ja tulosvastuullisesti. Samalla tehtävämme on myös asiakkaan oman tiimin valmentaminen siten, että kukin kokisi tulevansa työssään taitavammaksi. Jotta seuraava projekti menisi vieläkin paremmin. Meidän tehtävämme on valjastaa pelitapa eli käytettävä projektimenetelmä ottaen huomioon osallistuvat ihmiset ja koko organisaatio. Tästä näkökulmasta olen saanut käydä monta hyvää keskustelua viime aikoina ja uskon, että tällaiselle ajattelulle on jalansijaa kaikissa projektityötä tekevissä organisaatioissa.
Monta projektia odottaa tekijäänsä syksyllä, mutta sitä ennen haluan taas kerran kiittää koko Consultorin asiakaskuntaa, kumppanikuntaa sekä henkilökuntaa loistavasta keväästä ja toivottaa hyvää ja rauhallista kesää.
Lisätietoja:
Consultor Finland Oy
Markus Andersson
Toimitusjohtaja
Puh. 040 754 4601