Uusi Consultorlainen Ali Al-Jassim

Uusi vuosi alkoi Consultorissa uuden työntekijän aloitettua joukossamme. Alun perin Tampereelta kotoisin oleva Ali Al-Jassim on työskennellyt 25 vuotta IT-konsulttina Yhdysvalloissa, josta on hiljattain palannut takaisin Suomeen.

Yhdysvalloissa Ali työskenteli muun muassa ohjelmistosuunnittelun, tuotekehityksen sekä automaation parissa. Ali on viihtynyt koko uransa konsulttina, sillä eri toimialoilla sekä erilaisissa projekteissa työskentely tuovat mukanaan Alin kaipaamia haasteita ja mahdollistavat jatkuvan kehittymisen työssä. Ali kuvaakin itseään ”jokapaikanhöyläksi”, joka ei pelkää heittäytyä keskelle asiakkaan haastetta. ”Samasta syystä kiinnostuin myös Consultorista, kun näin millä tavalla heidän osaamisensa kattaa eri IT-alan alueita ja haasteita” Ali kertoo.

Alin ura alkoi 90-luvun puolessa välissä hänen opiskeltuaan Kaliforniassa IT-alan erikoistutkinnon. Ali pääsi heti opiskelujensa jälkeen osallistumaan useiden suurten yritysten IT-muutostöihin ja vuoden 2000 tuomat muutostyöt olivat hänelle mielenkiintoista aikaa. Tämä aika kului johtaen kehitystiimiä, matkustellen eri datakeskuksiin tekemään arvioita, ohjelmistoasennuksiin sekä kouluttamaan käyttäjiä. Ali kertoo, että työ oli mielenkiintoista ja opettavaista, koska jokaisella asiakkaalla oli erilaiset haasteet, vaikka työn tavoitteet olivatkin monesti yleisesti samat.

Ali on urallaan päässyt työskentelemään myös New Yorkin pörssissä, jossa hän toimi automaation suunnittelijana sekä kehittäjänä. Ali oli mukana tekemässä useita liiketoiminnan tukemiseen tarkoitettuja automaatioratkaisuja ja kehitti heille muun muassa C++ pohjaisen valvontajärjestelmän. Ennen Suomeen palaamistaan Ali ennätti työskennellä myös yhdessä Yhdysvaltojen suurimmassa sairasvakuutusyhtiössä, jossa hän toimi yhdeksän vuotta erilaisissa rooleissa kehittäjästä arkkitehtiin. Ali vei yritykseen mukanaan yhtiökumppaninsa kanssa kehittämänsä teknologian, johti yli kymmenen hengen kehitys- ja testaustiimiä sekä oli myös tukemassa ja kouluttamassa yli kahta sataa loppukäyttäjää.

Vapaa-aikaansa Ali on käyttänyt muun muassa kilpapurjehduksen parissa ja on kiertänyt purjehduskilpailuissa ympäri Yhdysvaltoja yhdessä vaimonsa kanssa. ”Kalifornialainen vaimoni on oikeastaan se syy, miksi muutimme Suomeen. Hän ihastui Suomen kulttuuriin, elämäntyyliin ja luontoon muutama vuosi takaperin, kun aloimme viettämään kesiä täällä” Ali kertoo.

Toivotamme Alin lämpimästi tervetulleeksi Consultoriin. Lisäksi haemme jatkuvasti uusia asiantuntijoita joukkoomme. Mikäli kiinnostuit työskentelystä kanssamme, ole rohkeasti yhteydessä niin jutellaan lisää.

Lisätietoja: