Consultor juhlisti 10-vuotista taivaltaan

Consultor juhli 10-vuotispäiviään yli satapäisen  juhlavierasjoukon kanssa 29.10.2014 Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä. Lämminhenkisessä tilaisuudessa oli mukana Consultorin asiakkaita, kumppaneita, henkilökuntaa sekä muita sidosryhmiä.

Consultor_vanha
Tilaisuuden avasivat Consultorin talousjohtaja  Sari Virtanen sekä hallituksen puheenjohtaja  Jyrki Virtanen. Virtaset perustivat yrityksen hieman yli  10 vuotta sitten ja visioivat maailman, missä vahvasti johdettu, parhaista ammattilaisista koostuva ja eri toimialoja tunteva osaajien verkosto valjastetaan merkittävien yritysten ja julkishallinnon kriittisten IT-projektien käyttöön.
Tilaisuuden juhlapuheen piti tulevaisuudentutkija Risto Linturi,  joka johdatteli kuulijat puheessaan Aatamin ja Eevan kautta vuoteen 2054 saakka. Linturi visioi seuraavanlaisen tulevaisuuden:  ”Turku ja Tampere ovat Helsingin lähiöitä. Hyperloop-sukkulalla ne ovat 10 minuutin päässä Helsingistä, lähempänä kuin Itäkeskus. Ilmasto on jo lämmennyt ja Suomeen tulee kesäisin jo miljoona eurooppalaista lämpöaaltoja pakoon. Ruokaa viljellään pääosin keinovalolla suurissa halleissa ja maan alla kerrosviljelminä. Tarvittaessa Suomi voisi ruokkia koko Kiinan väestön. Energiaongelma on sekin ratkaistu ainakin valoisan ja tuulisen ajan. Robotit tekevät lähes kaiken suorittavan työn, ihmisille maksetaan siitä, että he istuvat kokouksissa tai keskustelevat muiden ihmisten kanssa siitä, mitä koneilla seuraavaksi teetetään. Rahaa eivät kaikki kovin runsaasti enää tarvitse. Koska kotien ja kerhojen robotit tekevät halvoista materiaaleista melkein mitä tahansa.  Sairaudet voidaan tunnistaa kotona, robotit valmistavat lääkkeet. Maailma on muuttunut paikalliseksi. Vain informaatiota jaetaan globaalisti. Sekin on pääosin yhteisesti Wikipedian tavoin tuotettua. Tietojärjestelmiä tarvitaan edelleen.” Näissä Linturin ajatuksissa riitti varmasti monelle pohdiskeltavaa. Voit lukea puheen kokonaisuudessaan täältä.
10vuotta
Tilaisuudessa puhui myös Consultorin toimitusjohtaja Markus Andersson. Hän esitteli Consultorin historiaa ja nykyisyyttä lukujen valossa sekä puhui yrittämisestä ja onnistumisesta.  Juhlien musiikista vastasi Johanna Försti sekä Janne Virtanen Duo ja illan huipensi  yksi Suomen suosituimmista näyttelijöistä, koomikoista ja imitaattoreista – Jukka Puotila omalla show’llaan.
Lisää kuvia juhlista löydät Consultorin Facebookista.
Lämmin kiitos kaikille kanssamme juhlineille sekä muulla tavoin juhlapäiväämme muistaneille!